25 Ιουνίου 2008

To γάλα στην ανηφόρα

Φίλοι του katanalotisgr, καλημέρα και καλή αρχή!

Σαν συνειδητοποιημένος πολίτης και καταναλωτής, θα ήθελα να ενώσω και εγώ τη φωνή και τις ανησυχίες μου, σχετικά με το πόσο ψηλά θα ανεβεί ο πήχης της ακρίβειας και της ασυδοσίας.
Αναφέρομαι στο φρέσκο γάλα, όπου πολλές εταιρείες θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί ΄΄στο φρέσκο΄΄, δηλαδή πίσω από τα σίδερα.

Την εβδομάδα του μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα που στοίχιζε πάνω από 1 ευρώ, (πιστεύω ότι ΔΕΝ αρκεί μία εβδομάδα, το μποϋκοτάζ μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ), στο ΑΒ Βασιλόπουλος στην αρχή της Λ. Βουλιαγμένης, προς ευχάριστη έκπληξή μου είδα ένα νέο (για μένα) φρέσκο γάλα, σε χάρτινη συσκευασία του 1 λίτρου, στην τιμή των 75 λεπτών!!! (Ναι, μόλις 75 λεπτά του ευρώ).
Εταιρεία παραγωγής η ΕΒΟΛ. Συνεταιριστική εταιρεία από το Βόλο. Μπράβο τους, λέω, συνεταιριστική εταιρεία είναι, απόδειξη του ότι ΄΄όταν θέλεις, μπορείς΄΄!

Το επόμενο Σάββατο, βλέπω το ΙΔΙΟ γάλα, όμως στην τιμή των 88 λεπτών… Δεν βαριέσαι, λέω, τα 75 λεπτά θα ήταν τιμή γνωριμίας, όμως και τα 88 λεπτά είναι και πάλι μία πάρα πολύ καλή τιμή. Και, φυσικά, το ξανα-αγόρασα.

Πηγαίνω λοιπόν και προχθές, το Σάββατο, στο ίδιο κατάστημα, στο ίδιο ράφι, στο ίδιο γάλα, στην ίδια συσκευασία και τι βλέπω;
Τιμή 1,44 ευρώ. Ναι, σωστά διαβάσατε: Ένα ευρώ και σαράντα τέσσερα λεπτά!!! Ρώτησα μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος, όμως λάθος δεν είχε γίνει και η τιμή του ήταν αυτή: 1,44!!!
Μη με ρωτήσετε αν το αγόρασα… Το γιατί δεν έριξα όλο το ψυγείο κάτω, οφείλεται και μόνο στην καλή ανατροφή μου.
Όπου λοιπόν συναντήσετε το …συνεταιριστικό – κατά τα άλλα – γάλα ΕΒΟΛ, κάντε του την … τιμή και αφήστε το στο ράφι!.
Ας τους αφήσουμε εμείς οι καταναλωτές στο ράφι, όλους αυτούς τους ΄΄ξύπνιους΄΄ για να τα τρώνε και να τα πίνουν μόνοι τους.
Μόνο τότε ΙΣΩΣ πάψουν να μας θεωρούν ανήμπορα θύματα και ηλίθιους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία,

Νίκος ΛιναρδάτοςΔημοσιογράφος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ακριβότερο γιατι ειναι το καλύτερο (κρίνοντας τουλαχιστον απο τη γεύση του..)Γι αυτο και το φερανε κι αλλα μεγάλα σουπερμάρκετ εκτοτε.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Είναι από τα καλύτερα γάλατα, για να μην πω το καλύτερο, που κυκλοφορούν στην αγορά.